Bakgrundshistoria!

 

Stora Matte säger att ibland kommer min Matte på de märkligaste men mest fantastiska idéer, som till exempel Tasserierna, då hon helt enkelt ville att ALLA skulle få vara med och kunna ta del av de fina och roliga saker vi lottar och auktionerar ut på bloggen. Och om ni tyckte att Tasserierna är fan-katt-iska så titta bara vad min Matte har skapat!

 

 

 

Hon fick idén på nyårsafton och ringde Stora Matte mer eller mindre mitt i natten för att berätta att hon ville skapa ett band för Hittekatter, ungefär som Rosa bandet för bröstcancer. Och när hon ringde till Stora Matte hade hon redan hittat en hemsida på internet som sålde det perfekta bandet – ett svart med stora vita tassar – och nu ville hon ha hjälp med att planera för hur idén skulle bli verklighet.  Det blev låååånga dagar innan nyårshelgen var över och Stora Matte kunde ringa det efterlängtade samtalet till företaget som hade banden – eftersom vi insåg att det kanske skulle verka mycket märkligt om vi försökte köpa hela deras lager via webbshoppen…  Allt gick över förväntan och efter bara någon vecka hade Stora Matte ett paket väntandes i brevlådan!

 

Nu hade vi det perfekta bandet, men det var mycket jobb kvar och många frågor. Hur lång bit band behövdes? Vad behövs mer? Säkerhetsnålar? Hur stora? Var ska vi köpa dem? Hur snurrar man bäst runt bandet så att det sitter på rätt sida på säkerhetsnålen, så den kan fästas på kläder?! Många frågor, men åh så roligt vi har haft med att planera, lösa och utveckla allt detta!

 

Ganska snart hade vi fått tag på allt – utom säkerhetsnålarna!

Sorteringskatterna på företaget vi beställde ifrån råkade skicka efter fel sort, så vi fick vänta på att rätt sort skulle anlända. Under tiden jobbade Matte hårt med de förberedelser hon kunde göra. Två rullar band klipptes till rätt längd, räknades och packades i påsar för att bli enklare att hantera. Hon ”brände” (smälte) kanterna på alla band så att de inte ska rimlas upp i framtiden. Om de skulle börja rimla sig igen så är det bara att bränna kanterna igen säger Matte. Några svedda fingertoppar och en och annan dust av bränt band fick vi stå ut med medans hon höll på. 

 

Min Matte är litet tokig ibland, men hon menar väl.

Samtidigt hjälptes hon och Stora Matte åt att utveckla ett litet informationsblad som ska följa med varje band, där det står om vad Hittekattsbandet är och var pengarna går. Av en slump hittade Matte den perfekta hjärte-katt som nu finns som bakgrund. Matte säger att den är en symbol för den kärlek alla som kommer bära bandet känner för oss katter!  

 

 

Litet bilder från tillverkningen av banden!

FÖRE--------------------EFTER

 

Vi, jag, Matte och Stora Matte vill med hjälp av Hittekattsbandet skapa ännu en liten inkomst till de behövande katthem och katthjälpare som finns där ute!

För att få mer information om hur man har möjlighet att ta del av pengarna som vi hoppas kunna få in med hjälp av bandet så kan du läsa om det HÄR eller skicka ett mail till bloggkatten@hotmail.com

 

Många Tassar, Wikki!       

TILLBAKA

   ◄ TILLBAKA